BALADA E LARGËSIVE MOS VDIS DASHURI 2002 NOKTURN 2004 REQUIEM PËR NJË GJETHE 2005 TRINIA IME 2006 KOHA E PROSTITUTAVE 2007 ITAKA GRUA 2008 LULE PELLAZGJIKE 2012 U DASHKA TË DAL NATËN VONË 2012 E KAM ATDHEUN TEK PORTA 2012 DASHURI 2013 FAJIN E KA HEKUBA 2014 ORAKUJT NË FERR 2015 ODEON 2016 Antologji: KUJTO POETIN

KADMUS 2007 - PENA E ARTË - Kolec Traboini

KLUBI LETRAR "DRITA" I ATHINËS
 -Në një ceremoni në Athinë 2008,  jep çmimet e përvitëshme -


Presidenti i Shtëpisë Botuese "Toena" z. Fatmir Toçi, u ftua për të marrë Plaketën Gold dhe diplomën "Pena e Artë" në emer të Fituesit Kolec Traboini, i cili nuk kishte mundur të vinte nga Amerika.
Pamja nga salla në INTERAMERICAN  Athinë ku u zhvillua veprimtaria.