MOS VDIS DASHURI 2002 NOKTURN 2004 REQUIEM PËR NJË GJETHE 2005 TRINIA IME 2006 KOHA E PROSTITUTAVE 2007 ITAKA GRUA 2008 LULE PELLAZGJIKE 2012 U DASHKA TË DAL NATËN VONË 2012 E KAM ATDHEUN TEK PORTA 2012 DASHURI 2013 FAJIN E KA HEKUBA 2014 ORAKUJT NË FERR 2015 ODEON 2016 OFELI 2019 ODE PËR SHKODRËN

Media Verlag Wienna nderon Kolec TraboininFALENDERIM

Të respektuem antarë të Jurisë “Media Verlag Vienna”Gjergj Jozef Kola Austri, Entela Rrjolli Gjermani, Robert Martiko Greqi, Ferdinand Nikaj Angli, Vasenka Rangu Itali!: 

Me kënaqësi mora njoftimin që më keni përzgjedhun e nderuem me “Bageta e Gjenise Jakova” e cila ndahet çdo Krishtlindje në nderim të pavdekshmit Prenk Jakova, për të cilën ju falënderoj përzemërsisht. Padyshim që çdo vlerësim që i bahet një autori asht nxitje për me mbrrit në një pikë ma të naltë në krijimtari e për të rrit përgjegjësinë në çdo fushë të publikimit, për çfarë dhe unë do të përpiqem për ta justifikuar nderimin që ma bani, duke shkue pas mësimit të Nanë Terezës, “Edhe nëse nuk mundena me ba gjana të mdhaja, mundena me ba çdo ditë gjana të vogla me dashuni të madhe.”

Me mirënjohje
Kolec Palok Traboini

Tiranë - Washington DC, 2019